Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgákat habosra keverem a cukorral. A fehérjéből kemény habot verek egy csipet sóval. A habot és a cukros sárgát lazán összekeverem, hozzászitálom a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntve 180 fokon megsütöm, hagyom kihűlni.
A túrót a cukrokkal alaposan kikeverem. A tejszínt a habfixálóval felverem, majd óvatosan a túrós masszához keverem. Ezzel töltöm meg a piskótát, a tetejére is hagyok belőle.
A tetejére teszem a ribizlit, a tortzselét elkészítem a csomagolás utasítása szerint, majd a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Tálalás előtt még banánkarikákkal díszítettem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre