Elkészítés: A piskótát összemorzsoljuk, az olvasztott margarinnal és pici tejjel formázható masszává gyúrjuk. Egy tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, rálapogatjuk a masszát. 30 percre hűtőbe tesszük, majd kivesszük, lehúzzuk róla a papírt, majd visszatesszük a formába.
A pudingot 2,5 dl vízben feloldjuk, felfőzzük, hagyjuk kihűlni. A túrót a citromlével és a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot. 1 dl vizet felforralunk, levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen langyos, ezt is a krémbe keverjük. 5 dl növényi tejszínt kemény habbá verünk, és szintén óvatossan belekeverjük a krémbe. Majd a krémet a piskóta tetejére kenjük. citromkarikákkal díszítjük, és a tetejét a tortazselével leöntjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre