hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-kávés csokoládétorta

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 6,5 dl tejszín
  • 2 teáskanál instant kávé
  • 1 készen kapható piskótatorta
  • 2 evőkanál konyak
  • 5 dkg darált mandula
  • 5 dkg darált mogyoró
  • A díszítéshez:
  • instant kávé
  • pörkölt babkávé
  • egész mandula
  • durvára vágott mandula

Elkészítés

Elkészítés: 1. A csokoládét kis darabokra tördeljük, és a kávéporral a 4 dl tejszínben, kis lángon, állandóan kevergetve felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd legalább 3 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

2. A piskótalapot vízszintesen kettévágjuk. A konyakkal a piskótalap alsó felét meglocsoljuk. A csokoládés tejszínt felverjük, beleszórjuk a darált mandulát és mogyorót. Az alsó tortalapra kenjük. Ráfektetjük a másik piskótalapot.

3. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és megkenjük vele a torta tetejét. Megszórjuk a kávéporral. A maradék habot csillagcsőrös habzsákba szedjük, 12 habrózsát nyomunk a süteményre, s ezeket 1-1 szem mandulával és kávéval díszítjük. A köztes részeket a durvára vágott mandulával megszórjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek