Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy tartalmas, tejszínes csirkeleves húsvétra

A húsvéti menüsorból természetesen a leves sem hiányozhat. Amennyiben csirkeaprólékból készítjük, akkor ne sajnáljuk belőle a zöldségeket sem, hiszen ezektől a hozzávalóktól lesz igazán finom és tartalmas a húsleves.

Ez a csirkeleves abban különbözik a hagyományos változattól, hogy tejszínnel és egy kevés keményítővel kell besűríteni. És persze a sok friss zöldség sem maradhat ki belőle, ahogyan a tetejéről a friss petrezselyem sem hiányozhat. A Vidék íze magazin remek receptjéből pedig részletesen kiderül, mire kell figyelni a leves elkészítése során.

Íme a Vidék íze magazin tejszínes csirkeleves receptje

Hozzávalók: 

  • 50-60 dkg csirkeaprólék 
  • 1 csokor új sárgarépa 
  • 1 csokor új fehérrépa 
  • 1-2 ág halványított zeller 
  • 1 marék cukorborsó 
  • 1 vöröshagyma 
  • 2 dl tejszín 
  • 1 evőkanál keményítő 
  • 1-2 szál petrezselyem zöldje 
  • só 

Elkészítés: 

  1. Hideg vízben felrakjuk a húsokat főni. Ha felforrt, szűrőbe öntjük, lemossuk a húsdarabokról a habot, kimossuk a fazekat is.
  2. Visszarakjuk a csirkedarabokat, öntünk rá ismét friss hideg vizet. Most már hozzáadjuk a szükség szerint megtisztított, feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zeller szárát és zöldjét, valamint a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát. Sózzuk, és kis lángon főzzük tovább.
  3. Ha megfőtt a hús, besűrítjük a tejszínnel elkevert keményítővel. Beledobjuk a cukorborsót, és készre főzzük. Tálalásnál meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével. 

Borítókép: Vidék íze magazin

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss