hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes csirke tárkonnyal

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat az olívaolajjal, majd a megtisztított csirkemellek mindkét oldalát aranyszínűre sütjük rajta. Lefedjük, mérsékeljük a hőfokot, és 8-10 percen keresztül pároljuk.
  2. A hússzeleteket a serpenyőben félretoljuk, és a visszamaradt zsiradékon, a felkarikázott vörös- és a zúzott fokhagymát üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, lepirítjuk, majd megszórjuk a tárkony lecsipkedett leveleivel, hozzáöntjük a tejszínt, majd 1 percig együtt főzzük. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Azonnal tálaljuk. Újburgonya illik hozzá.

    A CSIRKE LEGJAVA: CSIRKEMELL ÉS CSIRKECOMB >>> 

    7 RECEPT CSIRKEMELLBŐL, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK >>>

    CSIRKEMELL RECEPTEK: OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTELEK >>>
Akik nem kedvelik a tárkony jellegzetes, kissé ánizsos ízét, petrezselyemmel is elkészíthetik ezt a fogást.

Ezek is érdekelhetnek