Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejben-vajban csirkemell tzatziki salátával és párolt rizzsel

> 90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 1 kg csirkemell
  • 4 dl tej
  • kevés só
  • 8-10 szem egész bors
  • 3-4 db babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg teavaj
  • A tzatzikihez:
  • 2 db kígyóuborka
  • 1 pohár tejföl (17,5 dkg)
  • 1 pohár natúr joghurt (17,5 g)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fehérbors
  • 1-2 csepp citromlé
  • kevés olívaolaj
  • A körethez:
  • rizs

Elkészítés

  1. A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. A tejbe tesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát, és belefektetjük a csirkemellszeleteket. Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk, majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehérborssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd 1-2 csepp ciromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  3. Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük, meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap. A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.

11 KÍMÉLŐ VACSORA CSIRKEMELLBŐL, AMI NEM TERHELI MEG A GYOMRUNKAT >>> 

7 RECEPT CSIRKEMELLBŐL, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK >>> 

11 OLCSÓ ÉS GYORS EBÉD A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss