Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi zöldek leveles tésztában

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1/2 csomag fagyasztott leveles tészta (25 dkg)
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • A salátához:
  • 2 csokor hónapos retek
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni, majd 4-5 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10x10 cm-es négyzetes darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tésztát megfelelő nagyságú, olajjal megkent fém tölcsérformára csavarjuk (ha nincs kéznél fém sütőforma, formázzuk meg kartonból, és vonjuk be alufóliával), a széleit összenyomjuk. Felvert tojással megkenjük, megsózzuk, a tepsire sorakoztatjuk, és a sütőben 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük. Közben elkészítjük a salátát. A zsenge zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk gyufaszálnyi csíkokra, vagy vékony szeletkékre. Csipetnyi sóval, cukorral, őrölt fehér borssal, a citrom levével és az olívaolajjal ízesítjük. A petrezselymet felaprítjuk, a zöldségekre szórjuk, és lazán összeforgatjuk. A megsült tésztatölcséreket azon melegében a formáról lehúzzuk, és a friss salátával megtöltve máris tálalhatjuk. Kihűlve sem megvetendő!

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 370 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss