Elkészítés: A tésztához langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a tészta alapanyagait, bedagasztjuk. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk és megfelezzük. Kinyújtjuk a tésztát. Megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a felkockázott bacont, a hagymákat, az aprított ecetes uborkát és a megpucolt, felaprított tojásokat, végül megszórjuk reszelt sajttal, feltekerjük.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd megszórjuk szezámmaggal. Háromszögeket vágunk belőle, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Hasonlóan járunk el a tészta másik felével is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!