Tavaszi töltött tekercs

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1,5 dl étolaj
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg felkockázott bacon
  • 2 fej lilahagyma
  • ecetes uborka
  • póréhagyma
  • 4 db főtt tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • reszelt sajt
  • A tetejére:
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a tészta alapanyagait, bedagasztjuk. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Mikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk és megfelezzük. Kinyújtjuk a tésztát. Megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a felkockázott bacont, a hagymákat, az aprított ecetes uborkát és a megpucolt, felaprított tojásokat, végül megszórjuk reszelt sajttal, feltekerjük.

Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd megszórjuk szezámmaggal. Háromszögeket vágunk belőle, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Hasonlóan járunk el a tészta másik felével is.

Ezek is érdekelhetnek