Élesztő

Receptek élesztő hozzávalóval

Leírás

Az élesztő egy apró, egysejtű, tojásformájú, drapp színű, frissen rugalmas tapintású, kagylós törésű, jellegzetes ízű és szagú gomba, melyet az élő mikroorganizmusokhoz sorolunk. Folyadékkal érintkezve aktiválódik, gázokká alakítja a cukrot, e gázoknak köszönhetően pedig a tészta megemelkedik. A folyamat akkor megy végbe, ha a körülmények optimálisak: a folyadék hőmérséklete langyos kell, hogy legyen. 

Élesztőt vásárolhatunk frissen és szárítottan is. Ügyeljünk rá, hogy az aktuális recept melyiket igényli, ugyanis eltérő mennyiség szükséges szárított- és a friss élesztőből is.

Mikor vedd?

Folyamatosan kapható.

Hogyan tárold?

A friss élesztőt hűtőben, csomagolva tároljuk.
Tápérték(100 g)
320 kcal Energia
6 g Zsír
11 g Szénhidrát
41 g Fehérje
Élesztő receptek (2706 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.