Előkészítés: A kocsonyahúsokat megtisztítjuk, megmossuk, és annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Amikor felforrt, takarékra vesszük, és a habját leszedjük. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és nagyobb darabokra vágjuk.
Elkészítés: Ha már nem jön fel több hab a húsokról, beletesszük a lébe a tisztított zöldségeket, és tovább főzzük. Ha ismét van hab, eltávolítjuk, majd beletesszük a fűszereket. Szükség esetén pótoljuk a vizet (de a kiinduló víz mennyiségének majdnem a felére kell elfőnie, mire elkészül a kocsonya). Addig főzzük (kb. 3 óra), amíg a csontok kifordulnak. Akkor levesszük, kicsit pihentetjük, majd leszűrjük. A csontokat eltávolítjuk, és a főtt disznóságokat kisebb-nagyobb darabokra vágjuk. Tányérokba vagy formákba tesszük a húsdarabokat, ízlés szerint mellé tehetjük a főtt zöldséget is. Rámerjük a levet. Hűvös helyen dermesztjük. Tálalásnál kevés tárkonyecettel összekevert reszelt tormát kínálunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre