Elkészítés: A megtisztított csirkét kívül-belül jól megsózzuk, majd alufóliába csomagolva forró sütőben megsütjük.
Közben az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a zúzott fokhagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk, a
borral és a tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot. Az egészet jól összeforraljuk.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leöblítjük, majd a mártásba keverjük.
A sült csirkét kicsontozzuk és a tésztához hasonló vékonyságú metéltre vágjuk. A csirkecsíkokat a sajtos metélthez keverjük, jól átforgatjuk, és néhány percre a sütőbe visszatoljuk, csak felforrósítjuk, nem pirítjuk.
Salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre