Elkészítés: A tésztához a vizet a sóval és a vajjal felforraljuk, majd hozzáöntjük a lisztet, és addig keverjük, míg a massza teljesen összeáll. Ezt követően lehúzzuk a tűzről, és egyenként hozzákeverünk az egész tojásokat, mindegyik tojással külön-külön alaposan el kell keverni a tésztát. Habzsákba töltjük, és tetszőleges nagyságú, szív alakú formákat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral, végül hozzáadjuk a zselatin, levesszük a tűzről. Belekeverjük a mascarponét, és langyosra hűtjük.
A fánkok tetejét levágjuk, a krémet habzsák segítségével beletöltjük, majd a kemény habbá vert tejszínt a krémre tesszük. A tejszínhabot a szív-kalappal lezárjuk, ízlés szerint porcukrozhatjuk vagy csokizhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre