Elkészítés: A piskótát a szokásos módon egy kb. 30x25 cm-es, papírral bélelt tepsiben megsütjük. Utána vízszintesen kettévágjuk, és ugyanabba a tepsibe, amibe sütöttük, visszatesszük az egyik lapot. Ezt kanál segítségével bőségesen meglocsoljuk a konyakkal elkevert kávéval. Jó barna legyen, a sárga tészta alig látszódjon ki.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük 5 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral, jó krémesre! A 3 tojásfehérjét nagyon keményre verjük a 3 evőkanál cukorral. A behűtött tejszínt felverjük. A cukros tojáshoz keverjük a mascarponét, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét és a felvert tejszínt is belekeverük. A megáztatott finom piskótát megkenjük a krém felével, majd a másik lapot rátesszük, és azt is meglocsoljuk a maradék konyakos kávéval. Tetejére kenjük a maradék krémet, és finoman holland kakaóport szitálunk a tetejére. Két-három órát a hűtőben hagyjuk állni, utána vágjuk csak meg.