Elkészítés: Először a szezámmagot pirítjuk meg: teflon serpenyőbe szórjuk a szezámmagot, majd állandóan kevergetve, szárazon aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, mert nagyon hamar megpirulnak! Ha megpirult, kihűtjük.
A tojásfehérjéhez adjuk a vajat, a cukrot, a lisztet és a csipet sót, majd habosra keverjük az egészet. Ezután beleszórjuk a masszába a pirított szezámot, és elkeverjük.
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, majd diónyi halmokat rakunk a szezámos masszából. Olajos kanál hátuljával, szép sima körökké kenjük a masszát, majd 170 C-os sütőben 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük a szezámos tallérokat.
Még melegen egy éles késsel leválasztjuk a lapokat a papírról, és tányérra szedjük őket száradni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre