A tojássárgáját 3 ek. cukorral és a vaníliával habosra keverjük.
A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd hozzáadunk 2 ek. cukrot és azzal egész keményre verjük. Ezután hozzáadjuk a habos tojássárgáját és azzal is verjük egy percig. Elveszíti a keménységét, de nem baj.
Ezután egy keverőtálban összekeverjük a kakaót, lisztet és a sütőport, majd hozzákeverjük a tojásos keveréket is.
Szépen elkenjük a sütőpapírral bélelt tepsin, és
160 fokra betesszük sülni 12 percre.
Ezután felvesszük a hőt 180 fokra, és még 3-4 percig sütjük.
Ekkor kivesszük, óvatosan lefejtjük a sütőpapírról a tésztát, majd szorosan feltekerjük (ugyanazzal a sütőpapírral, s kb. 2 percig úgy hagyjuk.
Akkor kitekerjük és megkenjük szederlekvárral (vagy bármilyen másfélével), visszatekerjük, meghintjük porcukorral vagy darált mandulával, s 10 perc múlva már biztonságosan szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre