Szalonnás-juhtúrós palacsinta

60 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • tojás
  • krumpli
  • tej
  • szóda
  • olaj
  • juhtúró
  • tehéntúró
  • tejföl
  • tejföl
  • pirított szalonna
  • szalonnazsír

Elkészítés

  1. A palacsintatészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd minimum 30 percet pihentetjük, és egyenként kisütjük a palacsintákat. 
  2. A kétféle túrót összekeverjük a tejföllel, megsózzuk, majd megtöltjük vele a palacsintákat.
  3. A palacsintákat jénaiba sorakoztatjuk, majd megkenjük tejföllel, megszórjuk pirított szalonnával és meglocsoljuk egy kevés szalonnazsírral. Ezután 180 fokos sütőben 10 perc alatt átsütjük, és melegen tálaljuk.

Megjegyzés

A tésztájába lehet tenni kaprot. Olyan, mint a sztrapacska. - Fajcsákné

Ezek is érdekelhetnek

Friss