hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös rizottó húsgombóccal

45 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyik hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, összekeverjük a hússal, a lereszelt fokhagymával, a felapírtott petrezselyemmel, a sóval és a borssal. Állni hagyjuk egy fél órát, majd nedves kézzel apró golyókat formálunk belőle, és grillen vagy serpenyőben, egy kevés olajon,  aranybarnára sütjük.
  2. A sütőtököt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A másik hagymát is meghámozzuk, felaprítjuk és egy mély serpenyőben megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a rizst, és addig kevergetjük, amíg opálossá válik, majd hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, amíg a rizs beszívja.
  3. Végül hozzáadjuk a sütőtököt, majd fokozatosan adagolva az alaplevet: mindig akkor öntünk hozzá még, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk. A húsgombócokkal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek