Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös mazsolás kevert sütemény

70 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg fehér liszt 10 dkg rétes , liszt , 20 dkg reszelt sütőtök , 1 csomag sütőpor , 10 dkg cukor , 1 kávéskanál mézes sütemény fűszerkeverék , 3 teáskanál citromos cukor 3 db tojás , 5 dkg vaj , 12 dkg mazsola , 2 db kisebb alma , 1 db citrom

Elkészítés

  1. Először az almát megtisztítjuk a reszelő legkisebb fokán lereszeljük , teszünk bele 1 teáskanál citromos cukrot és fél citrom kifacsart levét , majd az átöblített mazsolát beletesszük , jól összekeverjük és egy éjszakát állni hagyjuk , addigra az összes alma levét beszívja a mazsola . Második lépésként a tököt ugyan azon a legkisebb fokon lereszeljük , beletesszük az 1 kávéskanál mézes sütemény fűszerkeveréket , 1 kanál citromos cukrot és a citrom másik felének a kifacsart levét . A liszteket kimérjük , beleszitáljuk egy tálba , hozzáadjuk a sütőport és 1 teáskanál citromos cukrot . A tojásokat habosra keverjük a cukorral és az 5 dkg olvasztott vajjal majd hozzákeverjük a reszelt tökös masszát és az almás mazsolát , a lisztet apránként adagolva beleöntjük és alaposan összeforgatjuk . Végül sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe vagy kerek pitesütő formába öntjük és 170 fokon 35 percig sütjük . Ha kisült még porcukorral meghintjük és tálaljuk .

Megjegyzés

A receptet anyósomtól kaptam . - neva55

Ezek is érdekelhetnek