Elkészítés: A hagymát felkarikázom, a paprikát félbe, a paradicsomot negyedekbe, a padlizsánt ujjnyi hasábokra vágom. Ezeket egy tálba teszem, hozzáadom az egészben hagyott megtisztított fokhagymát, megszórom sóval és a fűszerkeverékkel, meglocsolom egy kevés olívaolajjal, alaposan összeforgatom.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és előmelegített sütőbe tolom 40 percre, sülés közben egyszer-kétszer átforgatom.
A sütőből kivéve hűlni hagyom, majd a paprikák csumáját eltávolítom (megeszem, mert sülve nagyon finom), a sült zöldségeket pedig durvára vágom. Meghintem egy csipet fahéjjal, összeforgatom, és behűtöm.
Pirítóssal vagy grill húsok mellé mártásnak, köretnek tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre