Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirke kolbásszal

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kolbászt egy edényben megsütjük, majd villával összetörjük, és hagyjuk kihűlni. A metélőhagymát apróra szeljük. A kihűlt kolbászt a zsírjával együtt a puha vajhoz adjuk, majd hozzákeverjük a metélőhagymát és 1/2 citrom reszelt héját is. Ízlés szerint sózzuk, és alaposan elkeverjük.
A csirkét jól megmossuk, a belsejét finoman megsózzuk, és a félbe vágott citromot beletesszük. Kezünkkel fellazítjuk a csirke bőrét, és a kolbászos vajat benyomkodjuk alá. Ha marad, betehetjük a csirke belsejébe a citrom mellé. A bőrét kívülről is bedörzsöljük vajjal, de nem kell nagyon.
Egy sütőedénybe tesszük, és fólia alatt 180-200 fokon (gázsütőnél 4-es fokozat) 30 percig sütjük, majd levéve róla a fóliát, szép pirosra sütjük. Sülés közben - ha túl száraznak ítéljük a bőrét - a keletkező szafttal néha meglocsolhatjuk.

Megjegyzés

Habosra kevert burgonyapürével és friss fejessalátával kínáljuk.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss