Elkészítés: A vajat a liszttel és a sóval elmorzsoljuk, a szalalkálit elkeverjük a tejfölben. A liszt közepébe kis mélyedést csinálunk, abba öntjük a tejfölt (és esetleg a sajtot), gyorsan összegyúrjuk.
Lereszelünk fél gerezd fokhagymát, majd ugyanazon a reszelőn kábé 10 deka sajtot is. Egy jókora marék spenótlevelet pedig összevagdosunk. Ezeket összekeverjük.
A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, lekenjük tojással, a spenótos keverékből csippentünk a tetejére, de megszórhatjuk magokkal is, hogy változatos aprósütiket kapjunk.
Ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd ezt is falatnyi darabokra, sütőpapíros tepsibe tesszük őket, 180 fokon aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre