Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-sajtos és magos falatkák

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a liszttel és a sóval elmorzsoljuk, a szalalkálit elkeverjük a tejfölben. A liszt közepébe kis mélyedést csinálunk, abba öntjük a tejfölt (és esetleg a sajtot), gyorsan összegyúrjuk.

Lereszelünk fél gerezd fokhagymát, majd ugyanazon a reszelőn kábé 10 deka sajtot is. Egy jókora marék spenótlevelet pedig összevagdosunk. Ezeket összekeverjük.

A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, lekenjük tojással, a spenótos keverékből csippentünk a tetejére, de megszórhatjuk magokkal is, hogy változatos aprósütiket kapjunk.

Ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd ezt is falatnyi darabokra, sütőpapíros tepsibe tesszük őket, 180 fokon aranybarnára sütjük.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss