hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás-sonkás pite

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához összedolgozzuk a lisztet a tojással és a vajjal. Ha szükséges, hozzáadunk 1-2 evőkanál hideg vizet.
  2. Lisztezett deszkán kinyútjuk a tésztát, majd egy kisebb tűzálló edénybe simítjuk úgy, hogy pereme legyen.
  3. A töltelékhez felverjük a tojássokat, hozzáadjuk a tejet és a tejfölt, majd izlés szerint sóval, borssal és reszelt szerencsendióval fűszerezzük.
  4. A sonkaszeleteket kevés olajon megpiritjuk. Megtisztitjuk  aspárgát, és forrásban lévő sós-citromos vizben félpuhára főzzük.
  5. A tojással elkevert tejet a tésztára öntjük, majd elrendezzük rajta a spárgát és a sonkát. Előmelegített sütőben 180 fokon sütőben 40 percig.
  6. Ha elkészült a lepény, néhány percig pihentetjük, majd felszeletelve tálaljuk. Jól illik hozzá a friss zöld saláta.

Ezek is érdekelhetnek

Friss