Spárga 3 mártással és malacsülttel

MME MME
1 3/5
120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • fehér spárga
  • szárított vargánya
  • kisebb fej hagyma
  • fokhagyma
  • vaj
  • petrezselyem
  • vöröslencse
  • koriandermag
  • borókabogyó
  • citromlé
  • olaj
  • mustár
  • cukor
  • snidling
  • vaj
  • liszt
  • tojás
  • citrom
  • cayenne bors
  • worchester-szósz
  • sertéshús
  • olaj
  • zsázsa
  • turbolya
  • zöld spárga

Elkészítés

Elkészítése: Mossuk meg a zöld spárgát. A fehéret teljesen, a zöldet csak az alsó harmadáig hámozzuk meg. A végeket vágjuk le, majd takarjuk le az összes spárgát egy nedves konyharuhával. A gombát forrázzuk le 0,75 dl vízzel, és kb. 30 percig hagyjuk állni. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd a hagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig összepréseljük. Mindkettőt pirítsuk üvegesre 1 dkg vajon. Csöpögtessük le a gombát, kockázzuk fel, és öntsük a megmaradt vízzel együtt a hagymára. Magasabb lángon főzzük addig, amíg a víz elpárolog, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, keverjük a maradék puha vajhoz a finomra vágott petrezselyemmel együtt. Sóval és borssal ízesítsük. A vörös lencsét bő, forrásban lévő vízben kb. 7 perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. A koriandermagokat törjük össze mozsárban, a borókabogyókat vágjuk finomra, azután az egészet keverjük el a citromlével, az olajjal és a mustárral. Sóval, borssal és cukorral ízesítsük, majd aprítsuk fel a snidlinget, és keverjük hozzá. Olvasszunk fel 2 dkg vajat, szórjuk bele a lisztet, és pirítsuk aranyszínűre. Öntsünk hozzá 1/4 liter hideg vizet folytonos keverés mellett, majd főzzük fel az egészet. A tojássárgákat keverjük el a citromlé felével, és adjuk a szószhoz. Vegyük le az edényt a tűzről. A maradék vajat vágjuk kisebb darabokra, és szórjuk a szószba, hogy ott felolvadjanak. A szószt sóval, cayenne borssal, Worchester-szósszal, a maradék citromlével és a citromhéjjal ízesítsük. Tartsuk melegen. A sertésszeleteket öblítsük le, és miután lecsepegtettük, nyomkodjuk kicsit szét. Forró olajban, közepes lángon kb. 10 perc alatt mindkét oldalán süssük meg a szeleteket. A fehér spárgát forró, sós vízben 8, a zöld spárgát 4 percig pároljuk, majd öntsük le róla a vizet. A húst sózzuk és borsozzuk. A zsázsát vágjuk le a tövéről, és a lecsipkedett turbolyalevelekkel összekeverve szórjuk vastagon a hússzeletekre. A spárgát és a húst a három különböző mártással tálaljuk.

Megjegyzés

Adagonként kb. 1000 kalória, 46 g fehérje, 79 g zsír, 27 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 1 1/2 óra (a gomba puhulása és a hűtés nélkül)
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss