Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Változás jön a SPAR zöldség-gyümölcs részlegén: minden vásárló szembesül majd vele

Látható változás fogadja majd a SPAR vásárlóit a boltlánc üzleteiben, ugyanis a cég környezettudatos megoldása hatással lesz a zöldség-gyümölcs részleg megjelenésére.

A SPAR Magyarország folyamatosan keresi a környezettudatos megoldásokat, és azt, hogyan tudnák ezeket a mindennapi működés során alkalmazni. A fenntartható működés jegyében csökkentették például egyes termékeiknél (például a darált sertéshúsnál) a csomagoláshoz használt műanyag mennyiségét, de jelentős mennyiségű műanyag fóliát takarítanak meg azzal is, hogy többször használatos rolli-ponyvával fedik le a szállítmányok egy részét.

A SPAR Magyarország következő lépése a környezettudatosság felé a többször használható, úgynevezett IFCO zöldséges rekeszek bevezetése. A zöld, vagy éppen sötétszürke színű műanyag rekeszeket alkalmazza már régóta például az ALDI is.

Az IFCO rekeszekkel a SPAR üzletek bolti megjelenése egységesebb, esztétikusabb lesz, ám a magas élelmiszerbiztonsági feltételeknek megfelelő, többször használatos tárolórekeszeknek több más előnye is van. Az egyutas rekeszekkel ellentétben kevesebb kartonra, műanyagra vagy fára van szükség az előállításhoz, többször is újra felhasználhatók, könnyen tisztíthatóak, megvédik a zöldségeket és gyümölcsöket a sérülésektől, és teljes egészében újrahasznosíthatók.

Az IFCO rekeszek szállítása is könnyebb, mint a hagyományos göngyölegé, ugyanis összecsukhatóak, egymásba illeszthetőek és egy raklapra nagy mennyiség felhalmozható, ezáltal a szállítás során is jelentős költségeket lehet megtakarítani – olvasható a SPAR közleményében.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss