Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti a la Zs

MME MME
2 3.3/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül, úgyhogy nagyon egyszerű dolgunk van. Először - amíg egy lábasban olívaolajat forrósítunk - apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. Üvegesre pirítjuk, közben a gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk (akinek szimpatikusabb, vághatja kockákra is), beletesszük a hagymába, és együtt pároljuk. Vizet nem szükséges adni hozzá, mert a gomba ereszt úgyis egy kis levet. Amikor már eléggé összeesett, megszórjuk a fűszerekkel (bazsalikom, oregano, só, bors), és tovább rotyogtatjuk, hozzáadjuk a sonkát, amit előzőleg kockákra vágtunk, és a konzervparadicsomot is. Meg kell várni, amíg a paradicsomok eléggé szétfőnek, csak akkor adjuk hozzá a cukrot és a reszelt sajtot. Teljesen megfőzzük, amíg a gomba finomra puhul. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a tejfölből és a lisztből készítünk egy csomómentes habarást, és ezzel felöntjük a keveréket. Tálaláskor valamilyen pikáns sajtot szórunk rá, ettől még jobban kijönnek az ízek. Mmmm, szerintem nagyon finom!

Megjegyzés

Ha vendégeket vársz, nyugodtan elkészítheted, mert nagyon mutatós. Egy pohár laza Cserszegi Fűszeressel az igazi. - MME

Ezek is érdekelhetnek