Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós stangli

45 perc
rafinált
átlagos
1 adag
Hozzávalók
  • Tészta: 50 dkg liszt (fele rétes)
  • 25 dkg ráma
  • 20 dkg sajt reszelve (fele a tésztába)
  • 2 egész tojás (csak a sárga a tésztába)
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag szalalkáli

Elkészítés

  1. A lisztet a rámával elmorzsoljuk. A 2 dl tejfölbe beletesszük a sót, a 2 tojás sárgáját, a reszelt sajt felét és a szalalkálit, összekeverem és hagyom felfutni. A kettőt összedolgozzuk úgy, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tojásfehérjéket 2 csepp citromlével felverjük , rákenjük a tésztára, megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal és derelyemetszővel vagy késsel kb. egyforma szélességű és hosszúságú darabokat szeletelünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben megsütjük (kb. 200 fok). Lefóliázzuk, ha kihűlt. Több napig is eláll.

Ezek is érdekelhetnek

Friss