A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a szárnyvégeket ízlés szerint eltávolíthatjuk. Az olajat összekeverjük a fokhagyma granulátummal, a fűszerpaprikával, valamint sóval és borssal. Beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, majd egy tepsibe sorakoztatjuk, felöntjük a sörrel, és lefedjük alufóliával.
A csirkéket 160 °C-ra előmelegített sütőben 45 percet sütjük, félidőben megforgatjuk a húsokat. Ezután levesszük az alufóliát, és 200 °C-on kb. 10 perc alatt megpirítjuk a szárnyakat.
Amíg sül a hús, elkészítjük a lecsót. Az olajat felhevítjük egy lábasban. Rászórjuk a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát, és megfonnyasszuk rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, fokhagymanyomón áttört fokhagymát is, majd lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, jól elkeverjük, és visszatesszük a lábast a tűzre.
Hozzáadjuk a megmosott, feldarabolt paprikákat, majd 2-3 perc után a meghámozott paradicsomokat is. Sózzuk, borsozzuk, és kevergetve puhára főzzük.