Elkészítés: A liszthez adjuk hozzá a sót, és morzsoljuk el vele a vajat. A tojással és a tejföllel kezdjük el gyúrni, adjuk hozzá a vizet, hogy könnyen gyújtható legyen. Fóliában tegyük 1 napra a hűtőbe.
A töltelékhez keverjük össze az alapanyagokat.
Másnap a tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra, és derelyeszaggatóva vágjunk négyzet alakú kockákra. Közepükre tegyünk egy kiskanál tölteléket. A széleket kenjük meg a felvert tojással, és hajtsuk félbe.
Az így elkészült háromszögeket villával nyomkodjuk össze, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket kenjük meg tojással, és 180 fokos sütőben süssük pirosra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre