Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésborda udvarhelyi módra

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sertésbordákat sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukat lisztbe mártva pirosra, ropogósra sütjük.

Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és külön serpenyőben félig megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megdinszteljük vele, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paradicsomot is. Megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, azután erős tűzön gyorsan megpirítjuk. Végül hozzáadjuk a megfőtt zöldbabot is. Pirítunk rajta pár percet.

Tálalásnál a ragura helyezzük a megsült bordákat, köretként burgonyát és rizst is adhatunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek