Morzsoljuk el az élesztőt a langyos tejben, adjuk hozzá az olvasztott vajat és 1 ek porcukrot, majd futassuk fel a keveréket. Vegyítsük el a lisztet 1 csipet sóval és a kardamommal, majd adjuk az élesztős keverékhez, és 20 perc alatt gyúrjuk rugalmas tésztává. Fedjük le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és 45 perc alatt kelesszük a duplájára.
Formázzunk 40 g-os golyókat a tésztából, majd kelesszük további egy órán keresztül. Kenjük meg a zsemlék tetejét a felvert tojással, majd süssük 225 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre. Végül hagyjuk kihűlni.
Vágjuk le egy recés késsel a zsemlék felső negyedét. Egy kiskanállal vájjuk ki a közepüket, majd töltsük bele a forró tejjel elkevert marcipánt. A tejszínt verjük lágy habbá, töltsük csillagcsöves habzsákba, és díszítsük ki vele a zsemléket. Porcukorral meghintve, forró, tojáslikőrös tejjel tálaljuk.
A marcipánmasszát könnyebben el tudjuk dolgozni a tejjel, ha előtte kissé átgyúrjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre