hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Scone (édes pogácsa)

5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd morzsoljuk a vajat, eldolgozzuk, és hozzáadjuk a cukrot is. A tojásokat és az írót összekeverjük, a tésztához adjuk, és egy fakanállal jól összekeverem. (Akkor jó, ha nem ragad. Ha túl száraz, még egy kis írót vagy tejszínt adunk hozzá.)
  2. Amikor a tésztaösszeállt, 2,5 cm vastagra nyújtjuk ki, és egy kb. 5 cm-es átmérőjű pogácsaformával kiszaggatjuk.
  3. 220 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc latt készre sütjük. Hagyom kihűlni, majd félbevágjuk,és mascarponéval (lehet tejszínnel is) és lekvárral megkenjük.

Megjegyzés

Nagyon finom kávé mellé. - bunnygirl

Ezek is érdekelhetnek

Friss