Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú vetrece puliszkával

MME MME
30 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg marhahús
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • csipetnyi pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • fél citrom leve
  • 1 kávéskanál mustár
  • Puliszkához:
  • 25 dkg kukoricadara
  • 3 dkg + 2 dkg vaj

Elkészítés

Előkészítés: A marhahúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A bacon szalonnát apró kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat lábasban felmelegítjük, megpirítjuk benne a szalonnát, megszórjuk csipetnyi pirospaprikával, és hozzáadjuk a fokhagymát. Beletesszük a húst, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, felöntjük vörösborral, és lassú tűzön rövid lében pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára pirítjuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a húshoz adjuk, összekeverjük és felforraljuk. Citromlével, mustárral ízesítjük. Fazékban felforralunk egy liter vizet 3 dkg vajjal, megsózzuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát. Állandó keverés mellett készre főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk. A maradék vajat megolvasztjuk, belemártjuk az evőkanalat, és segítségével galuskákat szaggatunk. Tűzálló tálba tesszük, sütőben pár perc alatt átforrósítjuk, és ezzel tálaljuk a húst.

Megjegyzés

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 3650 kJ/870 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek