Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Durva: ha ezt adod a savanyú uborkához, igazi ízorgia lesz az eredmény!

default user icon
MME
Ha hallottál már, sőt esetleg meg is kóstoltad a Picklebacket, ami egy New Yorkból indult kultikus ital, nem lepődsz meg a whisky és a savanyúság párosításán. Mi most arra biztatunk, csavarj egyet a történeten, és fűszerezd meg a savanyú uborkát pár csepp whiskyvel – a végeredményt imádni fogod!

Az alkohol és a savanyúság párosítása nem különleges, őrült gondolat: az orosz és skandináv kultúrában már generációk óta kombinálják a savanyúságokat a vodkával. A whisky-uborka(lé) páros egykor csak a bárokban örvendett nagy népszerűségnek, mára azonban a duó kulináris irányzattá fejlődött.

A whisky édes, karamellás jegyei, az enyhe, gabonából eredő fűszeresség remekül ellensúlyozza a savanyúság sós, élénk ízét – harmonikus ízkombinációt létrehozva. És hogy miként kerülhet a whisky a savanyúságba? Máris eláruljuk!

Ha van időd és bátran kísérletezel

A whisky esszenciájának megőrzése és az alkoholtartalom minimalizálása érekében a savanyú uborka készítésekor a sós léhez melegítés közben add hozzá az alkoholt. Ezt biztosítja, hogy az alkohol gyakorlatilag kifőjön és csak azok ízek maradnak meg, amelyek gazdagabbá teszik a savanyúság ízét.

Ha gyors megoldásra vágysz

Ha most azonnal kipróbálnád, milyen ez a whiskys savanyúság, önts a bolti (vagy házi) savanyúsághoz kezdenek 1 evőkanálny whiskyt, hagyd állni egy napig – majd fogyaszthatod is. Sült húsokhoz isteni!

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 


Ezek is érdekelhetnek