Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú káposzta füstölt hússal és húsgombóccal

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A savanyúkáposztát bő vízben átöblítjük, kinyomkodjuk.
Kevés zsiradékban a vöröshagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát. Beletesszük a füstölt húst, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük egész borssal, babérlevéllel, kevés köménnyel, és addig főzzük takarékon, amíg a füstölt hús kezd puhulni. (A sóval vigyázzunk, mert a füstölt hús sós, ráérünk a végén utána sózni.)

Közben a rizst megpároljuk, a vöröshagymát a fokhagymával megdinszteljük, a gombóchoz a masszát a fenti hozzávalókkal összeállítjuk. Vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk, és a káposzta tetejére rakosgatjuk, újabb fél órát főzzük, majd a gombócokat kiszedjük, félretesszük.

Közben vékony rántást készítünk kevés zsírból és lisztből, kevés vízzel felengedve a káposztához adjuk. Megkóstoljuk, ízlesítjük. (A rántás és egy pici cukor lágyítja az ízeket, az ételt tartalmasabbá teszi.) Ízlés szerinti tejföllel gazdagítjuk.

Visszahelyezzük a káposztára a húsgombócokat, kicsit összeforraljuk, majd kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

Ilyen hideg időben tartalmas egytálétel, 2-3 napos korában a legfinomabb, akkorra az ízek összeérnek úgy, mint a töltött káposztánál.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek