Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saláta bazsalikomos hallal

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A salátákat megtisztítjuk, levelire szedjük, megmossuk és leszárítjuk, majd összetépkedjük. A többi zöldséget értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, és lazán összeforgatjuk az újhagyma kivételével. A halat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk.

Elkészítés: Az olívaolajat felmelegítjük, rátesszük a halat és a hagymát. Kíméletesen sütjük, vigyázva, nehogy kiszáradjon a hal. Ráöntjük a bort, sózzuk, beletesszük a bazsalikomot, és rácsavarjuk a citrom levét. Épp hogy rottyantunk rajta egyet. A salátát tányérra szedjük, rátesszük a halat, és a visszamaradt levével meglocsoljuk. Kínálhatunk mellé pirítóst, vagy sós kétszersültet is.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 337 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss