Elkészítés: A rizsgolyóhoz a rizst puhára főzzük, majd lehűtjük. Miután kihűlt, összekeverjük a megpárolt zöldséggel, markunkba kis adagot teszünk, belerakjuk a tetszőleges méretű füstölt sajtot, és kis golyókat formázunk a rizsből. Miután a golyók elkészültek 10-20 percre a hűtőbe rakjuk.
Amikor a rizsgolyó szépen megkeményedett, bepanírozzuk a szokásos módon, majd a golyókat forró olajba tesszük, és aranybarnára sütjük.
A sertéskarajt felszeleteljük, kiolajozott tepsibe tesszük. A hagymát feldaraboljuk, és a már tepsiben lévő húsra szórjuk. A tepsit alufóliával lefedjük, és 30-35 percig pároljuk előmelegített sütőben.
A párolás után a tepsiről eltávolítjuk az alufóliát, és a krémsajttal összekevert tejszínnel meglocsoljuk. 10-20 perc sütés után tálalhatjuk is a húst a rizsgolyókkal, salátát vagy savanyúságot is kínáljunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre