Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal töltött rizsgolyó tejszínes hússal

75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A rizsgolyóhoz:
  • 40 dkg rizs
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • A tejszínes húshoz:
  • 50 dkg sertés karaj
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg krémsajt
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

Elkészítés: A rizsgolyóhoz a rizst puhára főzzük, majd lehűtjük. Miután kihűlt, összekeverjük a megpárolt zöldséggel, markunkba kis adagot teszünk, belerakjuk a tetszőleges méretű füstölt sajtot, és kis golyókat formázunk a rizsből. Miután a golyók elkészültek 10-20 percre a hűtőbe rakjuk.

Amikor a rizsgolyó szépen megkeményedett, bepanírozzuk a szokásos módon, majd a golyókat forró olajba tesszük, és aranybarnára sütjük.

A sertéskarajt felszeleteljük, kiolajozott tepsibe tesszük. A hagymát feldaraboljuk, és a már tepsiben lévő húsra szórjuk. A tepsit alufóliával lefedjük, és 30-35 percig pároljuk előmelegített sütőben.

A párolás után a tepsiről eltávolítjuk az alufóliát, és a krémsajttal összekevert tejszínnel meglocsoljuk. 10-20 perc sütés után tálalhatjuk is a húst a rizsgolyókkal, salátát vagy savanyúságot is kínáljunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek