Sajtos-túrós ropogós

9 4.3/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • túró
  • margarin
  • tejföl
  • tojás
  • liszt
  • sajt
  • szódabikarbóna
  • tojás
  • mandulapálca
  • sütőpor

Elkészítés

Elkészítés: A puha margarint a többi hozzávalóval összedolgozzuk, és pihentetés nélkül kb. 5-7 mm vastagra nyújtjuk. Derelyevágóval feldaraboljuk.

A sütőt 240 fokra előmelegítjük.

Lapos szedőkanállal vagy egy nagyobb késsel kiolajozott tepsibe helyezzük, pici helyet hagyva közöttük. Egész tojással megkenjük a tetejüket, és díszítjük kedvünk szerint: szezámmaggal, mandulapálcával, köménnyel, sajttal, mákkal.

A maradékot újból összegyúrjuk, és megismételjük a folyamatot.

Sütési idő: kb. 10 perc.

Ezek is érdekelhetnek

Friss