Elkészítés: A vajat belemorzsoljuk a lisztbe. (Semmiképpen ne olvasszuk fel a vajat.) Beleöntjük a tejfölt, a lereszelt sajtot, a tojássárgáját és a sót. Összegyúrjuk cipóvá, és 10-15 percet pihentetjük.
Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, és hűtőszekrénybe tesszük 1 órára.
A hűtés után linzerszaggatóval a kívánt formára szaggatjuk, kikent, lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét kömény-, szezám- vagy tökmaggal szórjuk meg, vagy reszelt sajtot teszünk rá, és 190 fokon kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre