Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos scallop burgonya

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A szeletekre vágott vöröshagymát a vajon megfonnyasztjuk. A nyers burgonyát vékony karikára vágjuk (legjobb reszelõvel, úgy ideálisan vékony). Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. A burgonyát, hagymát, sajtot, lisztet, sót, borsot 4 részre osztjuk. A tál aljára lerakunk egy sor burgonyát, erre hagymát, sajtot, lisztet, sót, borsot. Ezt még háromszor ismételjük. Tetejére szórjuk a zsemlemorzsát, végül beleöntjük a tejet. A tálat lefedjük. 350 fokos sütõben egy órát sütjük, majd még 15 percig úgy, hogy a tál tetejét levesszük. Kb. 6 adag.

Megjegyzés

Nagyon finom egytálétel, elkészítése pedig egyszerű és viszonylag gyors. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss