Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Négysajtos-szalonnás lasagne

75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 5 dkg parmezán
  • 10 dkg edami sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg camembert
  • 10 dkg füstölt, húsos szalonna
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • A besamelhez:
  • 8 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tk só
  • 1/2 mk fehér bors
  • 1 csipet reszelt szerecsendió

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojással és 1 ek vízzel, majd folpackba csavarva a hűtőbe tesszük, amíg a többivel elkészülünk.
  2. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, majd simára keverjük 3 dl hideg tejjel. Felöntjük a maradék felforrósított tejjel, majd megsózzuk, -borsozzuk és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Belereszeljük a szerecsendiót is. (Még maradjon azért folyós, különben nehéz lesz vele dolgozni, a végén a són még igazítsunk.)
  3. A szalonnát 1,5 cm vastagra kockázzuk, egy serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, majd leszűrjük. A tésztát tésztagéppel kinyújtjuk. Kevés liszttel megszórva tálcára tesszük. A camembert nagyon vékonyra szeleteljük, a maradékot lereszeljük.
  4. Egy 20 x 25 cm-es jénai alján elkenünk pár kanál besamelt, majd kirakjuk egy sor tésztával. Erre megint besamelt kanalazuk, majd rászórjuk a szalonna harmadát és valamelyik sajtot (a parmezánt a tetejére hagyjuk). Ezt így folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta. A tetejét besamellel és a parmezánnal zárjuk.
  5. 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük, amíg a tetején kicsit megbarnul a sajt. Kivéve kicsit hagyjuk hűlni, majd szeletelve tálalhatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss