A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojással és 1 ek vízzel, majd folpackba csavarva a hűtőbe tesszük, amíg a többivel elkészülünk.
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, majd simára keverjük 3 dl hideg tejjel. Felöntjük a maradék felforrósított tejjel, majd megsózzuk, -borsozzuk és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Belereszeljük a szerecsendiót is. (Még maradjon azért folyós, különben nehéz lesz vele dolgozni, a végén a són még igazítsunk.)
A szalonnát 1,5 cm vastagra kockázzuk, egy serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, majd leszűrjük. A tésztát tésztagéppel kinyújtjuk. Kevés liszttel megszórva tálcára tesszük. A camembert nagyon vékonyra szeleteljük, a maradékot lereszeljük.
Egy 20 x 25 cm-es jénai alján elkenünk pár kanál besamelt, majd kirakjuk egy sor tésztával. Erre megint besamelt kanalazuk, majd rászórjuk a szalonna harmadát és valamelyik sajtot (a parmezánt a tetejére hagyjuk). Ezt így folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta. A tetejét besamellel és a parmezánnal zárjuk.
180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük, amíg a tetején kicsit megbarnul a sajt. Kivéve kicsit hagyjuk hűlni, majd szeletelve tálalhatjuk.