A sertéskarajt nem túl vékonyra kiklopfoljuk. Sóval és borssal befűszerezzük, majd lisztben megforgatjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük.
2-3 pár virslit felkarikázunk, és az olajban, amiben a húst sütöttük, megsütjük. A húst tepsibe rakjuk, hagyva köztük egy kis helyet, rászórjuk a sült virslit.
Olajban megfonnyasztunk 1 fej felaprított vöröshagymát, beletesszük a felszeletelt gombát, és tovább pároljuk, teszünk hozzá 1 teáskanál sűrített paradicsomot. Amikor megpárolódott a gomba is, tejfölt keverünk hozzá, ezzel is összeforraljuk, és sóval, borssal enyhén fűszerezzük.
Ezt a szószt a húsra öntjük, sajtot reszelünk rá, és a sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Vajas burgonyapürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre