Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajt alatt sült gombás-virslis sertésszelet

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A sertéskarajt nem túl vékonyra kiklopfoljuk. Sóval és borssal befűszerezzük, majd lisztben megforgatjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük.

2.

2-3 pár virslit felkarikázunk, és az olajban, amiben a húst sütöttük, megsütjük. A húst tepsibe rakjuk, hagyva köztük egy kis helyet, rászórjuk a sült virslit.

3.

Olajban megfonnyasztunk 1 fej felaprított vöröshagymát, beletesszük a felszeletelt gombát, és tovább pároljuk, teszünk hozzá 1 teáskanál sűrített paradicsomot. Amikor megpárolódott a gomba is, tejfölt keverünk hozzá, ezzel is összeforraljuk, és sóval, borssal enyhén fűszerezzük.

4.

Ezt a szószt a húsra öntjük, sajtot reszelünk rá, és a sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Vajas burgonyapürével tálaljuk. 

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss