hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rókagombás nyúlpaprikás tojásos nokedlivel

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg nyúlhús
  • 30 dkg rókagomba
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 3 dkg libazsír
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 csokor kapor
  • 1 tejföl
  • 1 kanál keményítő
  • 2 dkg friss gyömbér
  • bors
  • paprika
  • A nokedlihez:
  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A felaprított szalonnát kiolvasztom a libazsíron, megdinsztelem rajta a felaprított hagymát. A tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paradicsomot és paprikát - pörköltalapot készítek. A nyulat feldarabolva ráteszem erre a pörköltalapra, főzöm 30 percig, majd hozzáadom a gombát, a finomra vágott gyömbért és kaprot. Sűrítem szükség esetén keményítővel, majd belekeverem a tejfölt, készre főzöm.

A nokedlihez 1 tojást elhabarok vízben, hozzákeverem a liszthez, kissé sózom, majd lobogó vízbe szaggatom nokedliszaggatóval. Ha kész, leszűröm, leöblítem, majd 2 elhabart tojást ráöntve készre sütöm a tojásos nokedlit. Lehet tálalni csinosan.

Megjegyzés

Egyik kedvenc nyúlreceptem, érdemes kipróbálni.
- pepe55

Ezek is érdekelhetnek