Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizssaláta a tenger gyümölcseivel

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A citromot forró, folyó víz alatt megsikáljuk. A levét kinyomjuk, átszűrjük, és a felét félretesszük az öntethez.

2 liter vizet felforralunk, 1 kávéskanál sóval és a maradék citromlével ízesítjük. Beleszórjuk a rizst, és fedő nélkül, szelíd forrással 18-20 percig, puhulásig főzzük.

Közben 1 liter forrásban lévő vízbe dobjuk fagyos állapotban a tenger gyümölcseit és a rákocskákat. Mindössze 2-3 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

A rizst leszűrjük, jól lerázzuk róla a vizet, és mély tálba tesszük. Meglocsoljuk a félretett citromlével és 2 evőkanál olívaolajjal. Lazán hozzákeverjük a tengeri herkentyűket, a zúzott fokhagymát, a felaprított snidlinget és petrezselymet, lefedjük, és tálalásig hidegen tartjuk.

Megjegyzés

A receptet Dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek