hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteges parfé

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 adaghoz:
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg porcukor
  • 7 dl tejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
  • A díszítéshez:
  • eper
  • csokoládéforgács

Elkészítés

Elkészítés: Fóliával kibélelünk egy 1,5 literes űrtartalmú, hosszúkás sütőformát.

6 dl tejszínt kemény habbá verünk a cukorral. Másik edényben felolvasztjuk a csokoládét.

A tejszínt 3 tálba szétosztjuk. Az egyikbe belekeverjük a langyosra lehűtött csokoládét, majd a formába öntjük, és 10-15 percre a fagyasztóba
tesszük.

A tojássárgát a vaníliás cukorral habosra keverjük, és a második adag tejszínnel összekeverjük, majd a már lehűlt csokoládés masszára simítjuk, és visszatesszük a fagyasztóba.

Az epret összeturmixoljuk, és a maradék felvert tejszínhabbal óvatosan összekeverjük, majd a vaníliás krém tetejére öntjük.

Fóliával letakarjuk, és 1 éjszakát a
mélyhűtőben tartjuk. Amikor kivettük a fagyasztóból a formát, forró vízbe mártjuk, mert így az édesség könnyen
kivehető. A fóliát eltávolítjuk, majd a parfét eperrel és csokoládéforgáccsal díszítjük.

Tálaláskor tejszínt adhatunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek