A vajat(vagy margarint) a cukorral habosra keverem, beleteszem a 4 tojás sárgáját, tovább keverem, amíg jó krémes lesz, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül óvatosan belekeverem a tojásfehérjéből vert habot.
Sütőpapírral bélelt tortaformában, közepes hőmérsékleten megsütöm, kb. 25 perc alatt sül meg. Kihűlés után kettévágom.
A diótöltelék hozzávalóit addig keverem amíg elolvad a cukor. Ha rumaromával készítjük, akkor kell hozzá egy kis víz. Az alsó lapot baracklekvárral megkenem, erre jön a diótöltelék egyenletesen elosztva rajta, majd a kakaós krém, amiből kihagyok egy adagot a torta oldalára. A krémre teszem a másik lapot és a torta oldalát is bekenem krémmel.
Kakaós krém:
A vajat(vagy margarint) kikeverem a porcukorral, hozzáadom a lisztből, tejből és vaníliás cukorból főzött, majd kihűtött pudingot, végül a kakaóport és jó habosra keverem.
A torta tetejére egy tábla, gőz fölött 1 ek. olajjal felolvasztott ét csokit öntök, majd alkalomhoz illően díszítem. Jelen esetben töltött ostya, bonbonok és fehér csoki forgács.
Ezt a tortát bármilyen alakomra el lehet készíteni, mindig az alkalomnak megfelelő díszítéssel. Húsvétra pl. színes tojáscukor, csokinyúl, csibe. - kovacsagi58
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!