Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy befőttesüvegben is készíthetsz rántottát – Nézd meg, hogyan!

Nyugodtan mondhatjuk, hogy ahány ház, annyi rántotta, hiszen szinte mindenki másképp csinálja. Van aki inkább a natúr változatot kedveli, lágyabban, de olyan is akad, aki mindenféle földi jóval bolondítja meg ezt a népszerű reggelit és jól átsüti a felvert tojásokat.

És bár ez egy végtelenül egyszerű étel, mégis ezerféleképpen variálható, hiszen kedvedre ízesítheted hagymával, különféle zöldségekkel, tehetsz bele kolbászt, szalonnát, készítheted friss zöld fűszerekkel, vagy akár csípősen is. Sőt a sós változat mellett létezik édes rántotta is, ilyenkor természetesen ízlés szerinti mennyiségű cukor kerül a tojásba.

Az alábbi videóban pedig az influenszer egy egészen egyszerű praktikát mutat be, amelynek segítségével pillanatok alatt összekeveri a hozzávalókat. Ő két tojáshoz apróra vágott vöröshagymát, felkockázott paradicsomot és egy kevés jalapeno paprikát használ. Mielőtt lezárná az üveg fedelét enyhén megsózza az alapanyagokat, és már jöhet is a mixelés. Az összekevert hozzávalók pedig mennek szépen a serpenyőbe. Ugye milyen egyszerű?

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek