Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácz-Gyuricza Dóra megmutatta, hogyan tarthatjuk tisztán és frissen a bogyós gyümölcsöket

default user icon
MME
A sztárséf és felesége csak nemrég jött haza a családi nyaralásból, de Dóra máris egy fantasztikus új poszttal jelentkezett: megmutatta, hogyan készíti elő a bogyós gyümölcsöket, hogy kislányuknak, Kamillának is nyugodt szívvel adhassa.

Nemcsak az egészségünk védelmében jó, ha megszabadítjuk a gyümölcsöket a rárakódott szennyeződésektől, hanem az eltarthatóság időtartamát is növeli, ha megmossuk, majd alaposan megtörölgetjük a bogyós gyümölcsöket, mielőtt elfogyasztjuk vagy későbbi felhasználásig tároljuk. Erre ajánlott egy nagyszerű módszert Rácz-Gyuricza Dóra legújabb, Instagramon és TikTokon is elérhető videójában.

A folyamat egyszerű: a gyümölcsöket Dóra ecetes vízbe áztatja, szódabikarbónát szór rá, majd néhány perc után a gyümölcsöket tiszta vízzel leöblíti, papírtörlőn megszárítja – ezután máris fogyaszhatók, illetve tárolhatók az antioxidánsokban gazdag, színes bogyók.

Itt láthatod, ahogy Dóra megmossa a gyümölcsöket, és megmutatja azt is, milyen professzionális kanállal dolgozik:

 

Dóra rendszeresen tölt fel Insta-oldalára egészséges, ínycsiklandó recepteket: nagy kedvencünk a lányának készített szülinapi torta, ti pedig imádtátok a mogyorós-túrós sütijét!

(Borítókép: Rácz-Gyuricza Dóra, Instagram)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek