Elkészítés: A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra, a zöldpaprikát és a paradicsomot kockára aprítjuk.
A felhevített zsiradékon a vöröshagymát szalmasárgára pirítjuk, a fokhagymát megfuttatjuk, majd a húst fehéredésig kevergetve átpirítjuk benne.
Meghintjük őrölt paprikával, fűszerezzük, és víz hozzáadása nélkül (mivel a hús és a zöldségek is elég sok vizet engednek) elkezdjük párolni (amennyiben szükséges, kevés vízzel pótoljuk az elveszített folyadékot). Jót tesz neki, ha párolás közben a zsírjára sül.
Közben a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és amikor már elég puha a hús, hozzáöntjük a burgonyát. Sózzuk, felengedjük annyi vízzel, amennyi szűken lepi el, és puhulásig együtt pároljuk.
Kenyérrel és ízlés szerinti salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre