Elkészítés: A pulykamellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy kuglófforma belsejét kibélelünk sütőpapírral (nem fog teljesen az oldalához tapadni, csak ha majd a töltelék odanyomja). A pulykamell egyharmadát egyenletesen a formába tesszük, erre 6 szelet angolszalonnát és 6 szelet téliszalámit rakunk, majd megszórjuk a reszelt sajt 1/3 részével. A mozzarellát kisujjnyi csíkokra vágjuk, és szintén rátesszük az 1/3-át. Ezután ráütünk 4 tojást úgy, hogy egészben
maradjon, majd megszórjuk a metélőhagyma felével. Erre 1/3 felcsíkozott pulykamell kerül, majd sorban a többi szalonna, szalámi, mozzarella és metélőhagyma. A megmaradt reszelt trappista felével megszórjuk, és rárakjuk a pulykacsík utolsó harmadát is.
5 tojást kissé megsózva, borsozva felverünk, a megmaradt reszelt sajtot beletesszük, és a rakottasra öntjük. Alufóliával letakarjuk és tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 70 percig sütjük.
Körülbelül 20 perccel azelőtt, hogy elkészülne, a fóliát levesszük a tetejéről, hogy a rakottas szép aranybarnára sülhessen.
Félórányi pihentetés után vágódeszkára borítjuk, és felszeleteljük. Burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre