hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos-túrókrémes palacsintatorta

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A pudingos krémhez:
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 6 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 3 dkg kakaópor
  • A túrókrémhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A pudingporból, a tejből és a kristálycukorból sűrű krémet főzünk, majd amikor kihűlt, belekeverjük a vajat.
  2. Egy tálban összedolgozzuk a palacsintatészta hozzávalóit - a lisztet, a vaníliás cukrot, a tejet, a tojást, a sót és a kakaóport -, fél órát pihentetjük, majd egyenként kisütjük a palacsintákat a szokásos módon.
  3. A túrókrémhez kikeverjük a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot. A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a krémhez keverjük.
  4. Tálcára fektetünk egy palacsintát és megkenjünk a pudingkrémmel. Ráteszünk egy palacsintát, és megkenjük túrókrémmel. Addig folytatjuk ezt a rétegezést, amíg el nem fogynak a krémek. 

Ezek is érdekelhetnek